S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


luahan aku ON Friday, December 9, 2011 AT 12:50 AM
Betulah kan ?dalam dunia nih mmg payah nak smua orang puas hati dgn kita dalam erti kata lain suka dgn perangai or kerenah kita ,cubalah macam mana pun mesti ada jugak yang orang ta suka kan ?kadangkadang depa ta suka dalam dia ,depan kita baik blakang kita bapak mengutuk,depan buad okie blakang oh haram tu ka ?apa lah smua ada ,sedih ?jangan tnya lah ,apa kita kata smua ta betul ,depa ja yang betul .tapi for sure mmg aku tak tau apa slah aku kad depa.mmg aku gedik ,but aku rasa gedik aku dgn boyfriend aku ja kod ?dgn kengkawan tu adalah nak kata p gedik dgn laky lain silap garik2 sumpah ta dak ,nak kata aku nih galak tada pulak sukasuka hati p mengorat laki lain ,tah laa dunia dunia ,dgn laki aku setakat kawan ,sumpah ta habis pikir apa depa ta puas hati.kalau pikirpikir balik kan orang disekeliling depa lagi terok smua tu knpa depa ta perasan ?
Now luahan hati aku yang memang lama gila aku nak story.so now the real ,skang mmg aku akan cerita dari A smpai Z maaflah kalau ada yang terasa mmg aku nak cerita jugak2.
bila bukak cerita fasal form two dulu ,cekgu perghhh ta suka aku ,kenapa ?ha ada sorang kawan baik aku nih dia punya pasal lah jumpa laki mak dia kata aku yang jumpa padahal aku ta jumpa pun dia kantoi aku mia nama naik padahal aku duk jauh dari tempat depa jumpa ,fair ?lnot fair lah mak dia p cerita kad skola sampai smua cekgu ta suka aku mmg berbaloi lah kan ?gosip pasai aku mmg berlambak kad skola tuh ,and kawan sepupu aku fatin tu pun mulut pailang gila tah ada ka depa buad cerita macammacam kad sepupu aku ,for sure family blah mak aku mmg tau berita tuh la kan ?so family mak aku mai rumah story smua pasal yang depa dgar pasal aku.pasal buadak ni lah ,aku yang kena mak cik aku kata dia sampai malu sebab aku ,aku kesian kad mak aku jha ,aku duk diam dalam bilik tanak mak aku malu kalu aku keluar p kata macammacam,sepupu aku yang sorang lagi tu mulut dia comeii mmg pandai bawak cerita aku tau dia dgn boyfieee dia ala sweet couple gitu depa buad apa semua orang tak nampak.
Kawan aku jugaklah duk bawak mulut pasal aku ,kenapa ?dia cakap dekat sakinah kawan dia cakap aku ta kasi dia kawan dengan budak tu sepanjang aku kawan dengan dia tak penah aku halang dia nak kawan dengan sapa pun ,aku baru tau benda ni tahun ni baru hari tu ,kawan aku ni jugaklah bagi aku gado dengan bestiee aku yana macammacam cerita dia buad dekat yana pasal aku ,same goes to me dia cerita macammacam pasala yana ,so kami dua gado dia dgn yana ,aku sorang ,aku langsung ta cerita kad syahmi macam2 yang depa buad kad aku,cuma aku nagis saj kad dia,kawan aku tu tuduh aku ,so apa aku rasa ?
Lpas kami gado aku semakin rapat dengan kawan aku afina ,bila aku rapat dengan dia bestiee dia kata aku nak rampas kawan dia mulalah aku buad pelahan2 kasi aku ta rapat dengan dia ,masa aku kwan dengan afina ya allah farhan ,budak kelas aku p kata macammacam kad afina ,depa cakap aku buad kawankawan aku jadi terok ,aku ta penah ajar kawankawan aku buad apaapa pun,yana kawan aku cakap sndri aku ta penah ajar dia apa pun ,aku pun pelik apa aku ajar depa ?aku ajar apa ?langsung aku tak tau.sejahat-jahat aku aku ta ajar kawan aku ikut aku yang aku penah ajar dia math adalah ,masa tu kami dua bengong math ,so aku ajar dia.tgoktgok dia boleh jawab aku ta boleh.
Aku ta penah ajar kawan aku ikut aku ,dan aku ta penah ikud perangai kawan aku .aku tau jaga diri ,dulu kawan aku tu balik naik moto dgn kawan dia alihalih cikgu tu kata aku yang naik terus aku bagitau trus terang kawan aku yang naik,sdangkan boy aku duduk asrama masa mana nak naik moto?satu geng tu ada ta suka aku lah kan ,mmg duk tau sapa depa rasanya skang depa dah okie kod ,then aku penah masuk lambat kbetulan aku naik tersempak dgn syahmi and jalan dgn dia so cikgu marah masuk lambat depa kata cekgu aku p date ,mmg aku nyaris nak kna tibai ,yana and kawan aku yang tolong ,amin .apa korang rasa kalau lelaki tu cakap korang belen ?depan kawankawan dia ?korang malu tak ?farhan dia slalu kata aku belen ,so bayangkanlah malu tak aku ?malukan?satu hari tu smpai aku menagis ,farhan2 kenpalah kau suka mendajal aku .dulu aku duk kelas yakin boleh la tahan ta bnyak yang mengacau ,kalu depa buad pun geng ta suka aku tu je lah and ada 3 orang lagi ,ada yang back up jugak .
Masa duk kelas 2 jaya sumpah macam aku duduk kad skola budak jahat ,aku punya barangs slalu hilang tah la ,pencil case aku hilang ,calculator jgn cakap lah ,yang aku heran hilang then dapat balik pencil case tuh ,ta cukup dgn tu dkat hujung tahu buku aku hilang nota aku habis hilang buku agamalah ,kena marah ?jangan tnyalah mmg kena lah aku sabar smpan duit makan sebab nak beli buku tu balik,aku tak bagitau sapa pun weyh ,ada sapa tau ?hujung tahun buku aku ,ada yang kna baling balik tingkap ada yang masuk kad stor kad kelas aku tu ,smua aku redha ,kadang2 rasa macam nak lari dari skolah tu tau ,even kawankawan ajak ponteng aku tak penah ikud.
Aku tanak ponteng skola sebab pikir mak bapak aku ,ceh aku dapat satu matapelajaran tu tinggi cikgu tu cakap aku tiru ,sedangkan afina duduk blakang aku dia yang tiru aku ,ya allah ,aku kasi dia tiru aku mmg aku bagi sebab masa tu kami macam rapat.afina baik even paan cakap kad dia jangan kawan dia tetap kawan.bila ada yang tau aku naik kelas smua cakap ta suka ,cakap aku tiru ,last exam tiru apa weyh alah yang paan tiru terangterang langsung smua ta heran ,aku takat pass kertas tu ampa bising aku tnya fina ,fian tnya aku balik ,kan ta dapat jawapan at last hentaman berlaku ,fina bila tnya mesti dia kata dia tk tau kalu tau yang aku pun tau.aku mengaku exam pertengahan tahun kod mmg ada aku tiru ,but apa yang hajat kami p tulis tut tak masuk mmg kedengoi lah ,geram smua ada ,and last tiru sesame sendri  and kntoi dgn ustazh.tu saja ,aku mengaku masa tu jahad p tulistulis semua time tu result aku down gila sebab tiru.
Aku tahu mesti yang ada sebut nama tu akan baca entry ni so mmg aku nak aku baca.kawan aku skang dah ada mangsa baru iaitu kawan aku jugak ,semoga kawan aku bahagia dgn fitnah yang dia bagi kad aku selama nih ,bahagialah kau kawan ,sebab semua nilah and sebab syangkan kawan kad smkbg aku pindak ke smkbg balik ,aku ta penah cerita kad sapa pun ,now aku cerita ,kalu ikudkan bnyak lagi tapi benda yang lain aku anggap kecik.ta puas hati cakap je.
p/s:awak saia ta penah cerita kad awak kan ?slalu yang ajdi mangsa e-diari saia skang saia dah luah ,no more secret

Photobucket



Older Post | Newer Post