S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Sungai Dibawah Laut ON Saturday, December 3, 2011 AT 8:47 PM


Sungai dalam laut ?korang percaya ka ?mesti tak percaya kan ?kan?ngaku je lah ?tapi kna igat ,tiada apa yang mustahil ,di dunia ni .okie sungai bawah laut ni dah lama dah ,da bekurun la jugak ,cuma ada sesetengah ja yang tak tau sebabnya dia ta masuk kad Berita TV3 .So mai la wani nak cerita serbi sedikit tentangnya:)
Sungai bawah laut atau lagi hebad air tawar di bawah air masin ,mesti pelik kan ?ta bercampur ka air tuh ?macam mana boleh x bercampur ?okie keajaibaan allah .Sapa yang jumpa sungai nih ?menurut yang wani kaji lah kan Mr.Jacques Yves Costeau yang jumpa ,kenal  dak ?alah ampa mesti ta tgok “Discovery Channel” kan ? Dia org tua yang ada rambut warna  putih ,ada satu hidung ,satu mulut .Di selalu menyelam and meroka  dasar laut di seluruh dunia , dia juga famous as ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis.kad mana laut tu ?kad Cenote Angelita , Mexico.
Hebad kan orang yang jumpa tu kan ?okie wani ta tau dia jumpa bila.okie the story start with satu hari dia melakukan ekplotasi dasar laut macam biasa.Tiba-tiba dia terjumpa  beberapa kumpula mata air tawar yang fresh and sedap ,air tawar tu langsung ta bercampur dgn air masin ,macam ada dinding yang memisahkan ke dua jenis air nih.
Hebad dak ?hebad kan ?dgar cerita dia masuk islam lepas dgar seorang professor islam bacakan hadis tentang bertemunya laut dan sungai tuh .tah la ada jugak kata tak ,nak tau p tnya dia lah senang skit kan ?okie skang layan video dia :)



Photobucket



Older Post | Newer Post