S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Pesta ON Saturday, December 3, 2011 AT 4:56 PM


Mesti dah dengar kan smua orang Pulau Pinang dok heboh kad status facebook and twitter cakap nak pie pesta lah apa lah kan ?Smua pnah degar kan pasal pesta?Sapa tak penah dgar pesta tu apa ,p pulau pinang cepat.Pesta ni akan bukak hujung bulan November dan akan tutup menjelang hari raya bulan januari .Dey pesta tiap2 tahun duk ada ,sapa tak tau memang koman abis baq hang.
Pesta ni famous wok ,kawasan dia dekat  Sungai Nibong,Pulau Mutiara,sapa ta penah pie ketok kepala 20 kali.Pesta mmg besar and ada tapak dia tau ,pesta dah lama ada dari zaman tok nadok dulu nuu.Zaman wani  ta lahir pun ada dah kod ,wani pun tak tau ,yang tau happening sngat pesta tu.
Okie sebab nama pun pesta ,happening so takan free kan ?jamban pun kna bayar ,so entrance dia kna bayar tau ,alah takad bpa hengget jha ,budak 2 hengget kod ,Dewasa 4 hengget kod .Tapi wani kna budak2 jha sep duit bapak wani:D ,kalau nak masok free cari pak cik rela yang baik hati.
Ada apa dalam tu ?ada syurga makanan ,ampa masuk round satu pesta smbil minum or makan  makanan yg depa dok promote tu then kenyang boleh balik.muahahah ,wani  ta buad okie ,depa bagi terpaksa amik ,rezeki jangan ditolak weyh .
Dalam pesta ada gerai2 ,alah macam kad jom heboh apa smua tuh lah ,ada jual mister potatoes satu beg RM 10 ,lai,lai,lai.Yang mak cik2 punya best nak pie termasuk mak wani sebab ada bangla karpet duk buad promosi karpet lah ,jamlah ,segala mak nenek ada.So korang mesti kata baik tyah p ta best pun ,ta happening apa pun.sabaq sait.
Yang happening kad Pesta ada FUNFAIR ,bukan FAIRYLAND tau.Funfair nil ah budak2 muda mudi macam wani ni duk kalut sangat nak terjah *kalah pengacara melodi* yang ada adalah mainan ,bukan ulat bulu saja ada ,vortex ,challengers ,bumper car smua ada ,hampa brani ka ?jgn duk pandang sebelah mata kad ulat bulu tuh ,ulat2 bulu pun sereyat darah wani masa main tu time umo 3 tahun dulu.
Tu dia ,ceta funfair smua pakat duk syok ,bukan nak funfair sangat nak menggatai yang lebih letuww, tadak  RM 100 tayah p baq hang ,p sana rambang mata ,tikam2 pun ada .Wani tau men cedok itik jha .Best kan ?tapi yang best bagi wani sebab ada TUDUNG macam2 trend ,perghhh ta sabaq nak pie nanti ,tapi nak piee dgn mak ,baru boleh dapat macam2 :D.
Dah tau kan ?so jom lah kita pakat ramai2 serbu pulau pinang ,kalau ampa bernasib baik dapatlah ampa tgok persembahan dari boria pulau pinang ,weyh tomoi pun ada tau ,egad apa ka ?ta caya ?mai lah serbu pulau mutiara ,balik singgah makan pasembor kad padang kota naa.Nasi kandar din pun ada :)

p/s:mengisi masa lapang dengan memajukan pulau pinang
Photobucket



Older Post | Newer Post