S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Bukit bendera ON Thursday, November 10, 2011 AT 8:42 PM

Yeahhhb pegi bukit bendera ,actually mmg yayaya nak piee tapi time tgok keta api ,haih perasaan takod menyerang ,seyez teringat masa naik cabel car kad langkawi, wani teringat tadi masa sampai2 tgoktgok track dia dari jauh mmg tinggi gaban.gagahkan happy ,n tersenyum I wanna be a happy go lucky girl ,ta baek bebankan org lain dgn masalah kita kan ?whatever.
Lpas beratur and dapt mineral sorang satu kami masuk piee tunggu train ,then masa tuh wani tolong snap gamba kengkawan guna cam kawan wani ,yalah ta mampu beli cam :) then train pun my so kami naik piee atas lah wani agak ketaq bila tgok bawah but diam jha ta brapa tgok bawah I takod.
Smpai kad atas kami p kad kawasan kuil tuh ,then cekgu bagi nasi makan2 .lpas makan naik piee kad masjid then piee tandas habis tuh wani ajak ayu piee beli keychain, but ta beli ,then trus dia piee kad tah sapa tah, wani terpisah dgn yana,yana dah turun nak kejar takan tgal yana ,then kami turun bawah amik way nak piee puncak bukit bendera , wani tak tahu ada buggy then jalan but ayu tanak ikut jalan2 then dia ikut but last dia tinggai wani .so wani jaln sengsorang kad nak piee puncak bukit bendera tuh ,kau brani ke ?tak kan ?yah wani gila brani ,smpai terserempak dgn cekgu naik buggy wani kena marah jln sowg2.
Lpas kna marah kaki wani pun dah ta larat so wani lari2 kejar  kawan aq yg jalan sorg2 kad depan then wani ajak dia patah balik ,nasib dia nak tak smpai mana patah nampak cekgu and ada ayu cekgu ajak piee skali dgn depa ,ikut ja lah then cekgu blanja aeskem ,yummy sedap2 ,kami piee smpai hujung best lah jalanjalan nih .
Sambil jalan depa snap2 gamba lah apa lah , wani pulak duk gaduh sejuk ,pakai sweater sait jha then buang takod owg kata ngada2 ,then patah balik lah nak balik macam2 prangai orang kami jumpak yang abg naik ford tulis air force cakap apa tau ?penat ke ?mmg kuranglah ,then abg naik buggy cakap ,apa barang jalan ?then ade abg naik buggy jelir lidah .haih macam2 weyh seyez ada lagi malaih nak stowey.
Dah turun trus wani ajak ayu piee masuk baza tgok2 yana and yang lain ada situ so wani ajak ayu ronda bazaar tuh but tada pa, wani ajak ayu nak piee beli keychain but dia tanak so wani ajak owg lain smua pakat tanak ,ta pa lah apa boleh buad rasa ,menyesal ta bagi syahmi my pun ada then wani naik sorg2 kad kuil tuh piee beli keychain mula2 nak beli 2 jha but 2 RM6 so beli 4 trus .ya lah takan ta egad kad syahmi kod jalan pun jalan lah but kna egad dia .
Lpa sbeli wani turun piee kad yana beli air and smua dah nak piee kad train kami jalan2 slow sambil tgok pemandangan smua ade couple sendri wani tada haih jelez, wani call dia sebab tadi wani msj cakap jln sorg2 takod dia risau ya lah nak mcj bukan ada line ,puas cakap dgn dia :)then rasa nak piee tandas,, smua tak mau piee nasib yasmin ada tau.then piee tandas beratur tunggu train trus.
Time naik train untuk balik wani diri sebab sesak sngat weyh baq anx, takod, dah duk tepi pintu wani ketaq smpai pjam mata jerit2 pun ada.cekgu masmuna duk gelak dgn hazirah eyra pun sma nasib orang lain x tau. wani seyezly mmg takod but pemandangan lawa da lah train tuh cham laju semacam jah.then naik bus and balik trus :)

Photobucket



Older Post | Newer Post