S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Raya Haji Part II ON Monday, November 7, 2011 AT 4:04 PM
Lalalala ,nak sambung but ni versi syg2 kalu menyampah just ctrl plus w [mesti ada yang piee try] da la tamau ngarut nak ceta part II punya .
Okie smpai taman sahabat trus cari stesyen bus ,nak piee gs lah,tunggu punya tunggu bus ta my2 pun , wani pun da melalak kad syahmi takod apa smua ,smua yang lalu dah duk usyar pelik and ramai tikus duk panggil2 wani.airmata nak bederai dah ,at last dah gila sngat suruh syahmi mai amik terus mmg dah buntu hnya nih saja yang mampu waktu nih ,da lawa2 takan nak nages kod.habis smua jajnji dah ta egad.
Mmg gila mula2 dia kata nak piee tnya mak dia wani tunggu lah ,then dia ta msyej apa smua rsau punya duk col ta angkat ta dapat ,grr nakk hangin dahhh.the usyar dia dah ada kad dpan wani horeyyyyyyy !sampai gs trus piee tepi laut kad hujung gs tuh ,lalalala best duk lpak2 dgn dia then dia nak piee tukar moto but dia kata nak tinggal wani ,jahat betoy ,dia siap ugut at last ikut dia jugak bani dia tgal ?
Lpas tukar moto dari wave piee Honda besa lah dia kan kaya.kami p kad tempat tadi balik tapi ni lagilagi best sebab tgal moto kad situ then kami jalan p tepi2 pantai tuh lalu kud hutan apa lah smua smpai kad hujung2 yang ada batu tuh ,hahaha lawa duh kad situ tenang .tapi wani asyik takod smpai nanak patah balik ,tapi dia kata ta pa dia ada bnyaklah kalau anjing mai silap2 dia lari tgai wani kad belakang .at last duk kad satu tempat nih best ,kad situ lah tempat kami mrapu.
Tgok jam dah pukui bapa dah ,sat jha masa berlalu kan ?so dah blah jalan then Nampak obor2 , wani nak pegang tapi dia halang dia kata bahaya ,then tiba2 dia kata nak piee tempat tadi balik nak buad something ,muka wani da cuak takod dah buad something kan ?rupa-rupnya nak buad tanda dia tulis nama wani and dia kad situ ,then snap gambar but besar n ta nampak  so buad lain .
Habis buad tanda tuu ,kami trus jalan balik piee kad tempat tinggal moto tapi guna jalan blah laut plak .tgah syok jalan mak dia antar mcj suruh dia bawak balik moto mak dia nanak balik dah ,mmg kena lah ,smpai kad moto tgok ada rapid kad situ :) then dia tgal wani kad  stesyen bus , wani plak sembang dgn kawan2 wani yang ada kad stesyen bus!
 Dia mai trus tman wani piee tandas habis piee tandas duk kad blakang bus stop dgn dia then mak dia n ayah dia turun dgn moto nak balik relau lah tuh. wani dah cuak ,dia tatau lah kan ?then mak dia senyum ,fuhhh nasib .ayah dia pun ta kata pa mak dia senyum nampak gigi lagi.then kami duduk kad buaian yang ada kad situ tiba2 wani kata nak naik second bus ,sut dia kna teman balik umah lah so dia kata baik dia balik relau trus ,so tman lah dia p naik umah amik beg smua.
Odw nak p umah nenek dia tokwan dia pulak balik , wani dah ketaq dia ok ,ok jha nasib tokwan dia ta kata pa smua ,then time kad umah tuh wani tgok bilik dia lawa , wani tunggu luar jha lah kan ?dia amik barng smua plus salam dgn nenek and tokwan dia trus my kad wani , wani degar adeq dia jerit dia pandai masak meggi ,lawak lah syazani nih.
Kami jalan piee kad bus stop then wani bukak beg dia tgok2 ade novel tuh ,then dia ta kasi wani amik sebab takod wani ta bagi balik dah ,kan buku tu romantic so syok lah tu baca ,galak ,dia kata nak tiru macam dalam novel ,aissh gila dia nih :) ,smpai kad bus stop bus pun ta my g so duduk kad buaian snap2 gambar time wani nak snap gambar baca buku tiba2 bus my.syok usik pak cik bus tuh .so wani turun kad TK lah .thank awak sebab buad saia happy ,awak nanti kasi saia tau bnda kelabu tuh :)




Photobucket



Older Post | Newer Post