S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Nenek ON Monday, December 31, 2012 AT 10:29 PM

Assalamualaikum ,nenek for sure mesti semua ada nenek kan but maybe ada yang dah kembali ke rahmatuallah kan ?hari ini kami nanak cerita pasal nenek kami pulak.Tapi ini tentang nenek kami belah ayah and nenek sure lah perempuan kan ?

Sapa yang stay dengan nenek dari kecik mesti rapat kan dengan nenek mesti sayang kan dengan nenek ,kami dari kecik lagi duduk dengan nenek ,kami rapat sangat dengan dia .Dulu kami pernah pindah duduk asing pada nenek tapi kami pindah balik duduk dengan nenek .

Nenek kami nama dia Che Gayah ,dia ini terror gila memasak sampaikan selalulah orang order kad dia ,paling famous nasi tomato dia ,acar dia and mostly famous serunding dia.Pernah kami  bising masa raya dulu sebabnya habis serunding dia jual ,sampai kami ta cukup nak makan .

Nenek kami kuat orangnya ,selama enam belas tahun dia jaga  arwah tokwan kami yang lumpuh tu,sekarang tokabah kami dah takdak jadi hidup dia kosong sangat ,sekarang kami selalu bawak dia jenjalan ,sebabnya dulu dia busy jaga tokabah kami.

Kami sayang nenek kami ,dia jaga kami dari kecik,kami panggil dia dengan gelaran TOK ,kami selalu cakap kad diri kami nanti kami nak bawak tok jenjalan bila kami dah ada lesen kereta ,kami nak bawak tok makan angin bila dah kerja .

Kami harap nanti tok sakit kami boleh jaga tok ,semalam kami pergi makan ikan bakar dengan tok sebab tok cakap tok nak makan sangat sotong goreng dekat situ ,so mama bawak kami dengan tok ,sedapp and paling best tok cubitkan ikan pastu letak dalma pinggan kami arsa macam zaman kecik-kecik dulu.

Tok orang sayang tok tauu .sayang tok sangat-sangat ,orang cuma dapat kasih sayang seorang nenek pada tok ja ,and dari kecik dengan tok ,tok thanks sangat untuk semua yang tok dah buat and bagi kad saya kayy.sayang tok.



Older Post | Newer Post