S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


PERLUKAH SAYA IKUT SEMUA SYARAT GA ?EUWWW TA SUKA ! ON Saturday, December 29, 2012 AT 5:01 PM

Assalamualaikum ,hai semua ,musim cuti sekolah ni penuh dengan giveaway ,contest ,segment dan sebagainya .Time cuti sekolah ini ramai lah yang ingin menganjurkan pelbagai giveaway ,contest mahupun segment kan ?Rata-rata blogger adalah dalam kalangan student kan ,so time cuti sekolah kalau buat contest bagai mesti ramai yang join ,dapat sambutan kebabooom gitu . 

Tengok tajuk tu ,hampa rasa perlukah ?Ehemm meh sha nak bagi pendapat nih .Okie tujuan sesuatu contest yang dianjurkan adalah untuk menaikkan trafik blog ,mendapat ramai follower dan memperkenalkan page ,dan memajukan business sedia ada .

Okie hampa semua tak patut cakap macam tu nak tau kenapa ?memang lah kena like bebanyak kena follow bebanyak belum tentu boleh menang, tapikan itu semua orang panggil mencuba nasib .Okie one good turn deserve another .Penah dengar tak ,ha ta penah tak pa amik tu guna untuk karangan .Okie untuk dapat sesuatu kita kena buat sesuatu ,so kira like apa semua tu kira okie lahh hadiah dia lumayan. 

Lagipun kita buat semua tu secara nasib Alhamdulillah kalau murah rezeki kita dapat lah kalau tak ,tak dapatlahh .Macam kita nakkan gaji or duit kita kena kerja kan ?So same goes to this ,mereka cuma suruh like ,like follow ,subscribe je bukan suruh bayar sepuluh hengget.Macam mana nak menang buat sesuatu tu tak ikhlas . 

Please lah blogger jangan kata macam tu kesian lah si sponser semua mesti mereka terasa habis dengan hampa ,kang semua merajok tanak buat dah ga bagai mau idak ?So bersyukurlah ,ingat tamau kata macam tu semua dah kayy .

Setengah pulak perangai lagi hebat habis GA unfollow bagai semua ,kesian si sponser tu jangan macam tu boleh dipanggil beruk siku tak macam tue ?Entahlaa apapun ta baik tanak buat macam tue mesti semua sponser tu terkilan habis ,pernah fikir dak mereka sanggup korbankan wang or tenaga untuk nak sponser bagi pemenang happy . 

Ada yang kata blog penganjur agak berat ,so penganjur please ringankan blog anda bagi yang tak reti apa kata amik tempahan edit blog ,bila blog ringan , kemas ta berserabut for sure ramai yang nak masuk and seronok nak belek barang yang anda jual ,same goes to me saya pun geram jugak kadang-kadang nak follow blog sponser tunggu load lama .Macam nak tolong edit jia bila bukak belog yang loadnya lambat and berserabut . 

Okie ini hanya pendapat saya ,saya mohon maaf jika ada terkasar bahasa okie :)



Older Post | Newer Post