S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


AWAS dengan taktik perompak ! ON Sunday, June 12, 2011 AT 10:59 PM


Assalamualaikum , salam sejahtera serta salam 1 Malaysia .
Haa , today NB nak share sedikit pasal taktik perompak .
Haa , ni taktik lama sikit la kan , kalau siapa-siapa
drive kereta sorang-sorang tu memang BAHAYA ! Sebab bila
kornag parking lagi-lagi tempat takde orang , perempok
ni ade taktik dia sendiri nak merompak . Perompak tersebut
akan menampak sejenis kertas 'iklan' bersaiz kecil dibelakang
kereta kita supaya tidak dilihat ketika menuju ke kereta .
Then apabila dah masuk , bila nak reverse baru lahh perasan
yang ade lahh tampalan kertas yang menyakitkan mata dan
MENGHALANG penglihatan . So , bila kita dah keluar kereta
jap dan masa tu rasa selamat jeh sebab sekejap jeh kan ,
perompak pun mengambil lah kesempatan untuk 'REMBAT'
kereta kita . Kalau tak bernasib baik , maybe kena tendang
kena bunuh ke kan ? huhh . PENGAJARANNYA , mula-mula nak
parking biar hadap keluar . Maknanya nanti dah nak balik
bila nak amibil kereta bila parking dan takpayah nak
reverse2 . Kan senang ? HEHE

Okay , ni lagi satu lagi PESANAN KHIMAT MASYARAKAT
dair Polis Diraja Malaysia dengan TAKTIK TERBARU
perompak ni . haa , ni copy paste berdasarkan
sumber-sumber yang diperolehi . Harap boleh
share yeahh because SHARING IS CARING :)



Pesanan dari PDRM :~

Jika anda memandu diwaktu mlm dan cermin kereta
dilempar telur ayam jgn on wiper atau pancut air.
Terus memandu dengan apa yg mampu dilihat hingga tiba
ditempt selmat.Ini krn jika telur ayam bercampur air
ia akn menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap
pengelihatan kita yg akan memaksa kita berhenti.
Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.
Inilah teknik baru yg digunakan perompak dijalanan.
- Polis DiRaja Malaysia


CONCLUSION : Ape pun terjadi dan care nye , kita
mestilah sentiasa berwaspada kerana perompak dan
penjenayah sekarang semakin licik dan akan ada
sahaja taktik terbaru untuk melakukan jenayah .
Namun , harus diingatkan ! Tiada kejahatan yang
diredhai oleh Allah S.W.T dan TIADA KEJAHATAN
YANG AKAN MENDATANGKAN KEBAIKAN DAN KESENANGAN
SELAMANYA . Sesungguhnya biarlah bersusah didunia
ini dari memakan dan mempereoleh sesuatu yang
HARAM kerana hidup anda akan BERTAMBAH SUSAH
jika tercampak ke dalam PENJARA atau NERAKA !

P/S : PLEASE SHARE , benda macam ni PENTING untuk
pengetahuan kita semua . JANGAN DIABAIKAN kerana
benda macam ni mungkin boleh berlaku kepada diri
kita sendiri , rakan , keluarga atau saudara
terdekat kita . JADI BERINGATLAH dan BERHATI-HATI lah yea !

Ni aq copy dari Nb





Older Post | Newer Post