S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Tutorial : Buang Malaware ON Sunday, June 5, 2011 AT 8:56 PM

tuto ni gemuk yang request okie..bukti di atas okie..Malware tuh sejenis virus yg ada kad blog kita.jom kita kna check dulu apa malware ada kad belog kita pegi link kad bawah nih...
http://www.unmaskparasites.com/
Ada kotak besar gedabak en?Korang letak link blog korang dekat situ tapi tak mau  http://. Then, press CHECK!

Kalau dia ada tulis this page seems to be <clean> means, blog korang takde virus. Kalau dia tulis selain daripad ayat tadi maknanya ada masalah k nak buang cam na????jum baca kad bawah but tuto ni kredit to chumeechie okie.

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Press CTRL+F serentak and search

nikbir
atau,
ripway
atau,
mommypinky85
3. Kalau tak jumpa, Untick Expand Widget Templates.
4. Nanti korang nampak link malware. Contohlah dekat edit HTML korang ada malware nikbir. Link nikbir tuh ceginih 
http://nikbir09.ws/jeritanblog/c saturn.js
5. Korang delete link tersebut.
6. Then click Save saja. 
7. usyar balik tak da?okie lah tu.

Labels:




Older Post | Newer Post