S Y A Z W A N I T Y P I N G
Follow here


Tutorial : Join Heartbeat ON Saturday, March 26, 2011 AT 12:03 AM

huh!da join heartbeat!korang tlong ar picit heartbeat sya tuh!ta tekan korang rugik tahu!
okie dah join tuh sya na wad tuto skali larh!bloh en?boley ken?btw tutorial ney kredit dkat babynaznoy!smuanya di cpy paste saja!except banner tuh!hikh3!

1. mula2 picit banner di bawah neyh!



btw tq coz click heartbeat sya!

2. klik icon heartbeat spt dibulatkan tu..

3. klik create account & isi semua maklumat berkenaan


4. masukkan Password Email Address & klik I agree HeartBeat's Terms of service dan klik continue

5. dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibwh.



6. klik Online Application (seperti yg ditunjukkan dibwh),then isi kesemua maklumat yg diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang ni)

8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue
9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat
10. Klik GET A CODE (seperti lampiran bwh)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
(seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setiap code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)


sekarang macamana nak buh banner dlm blog lak..
1. pi kat design.
2.pilih add a gadget.
3. pilih HTML/JavaScript,masukkan code banner & save..ulangi perkara yg sama utk ketiga3 iklan utk dimasukkan dlm blog


4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...

finished already!gud luck suma..byep2..

Labels:




Older Post | Newer Post